Close

Spannende tijden, want mijn vorig jaar verschenen boek ‘IJzer en lef’ is genomineerd voor de titel ‘Overijssels Boek van het jaar’. Uit een aanbod van 200 publicaties is een shortlist van tien genomineerden opgesteld. Een vijfkoppige jury maakt donderdag 8 april in het Historisch Centrum Overijssel bekend wie van deze tien met de eer (en de geldprijs van 1.000 euro) gaat strijken. ‘IJzer en lef’ gaat over de transformatie van voormalige ijzergieterij van Stork tot het nieuwe onderkomen van het ROC van Twente. Agnes Booijink maakte hiervoor de foto’s, Sepp Bader tekende voor de vormgeving.

Over boeken gesproken: Krijnsen Tekst En gaat binnenkort ook zelf boeken uitgeven. Dat gebeurt via de eigen uitgeverij Kroost. Deze naam is niet toevallig gekozen. Kroost staat voor Krijnsen Oost, maar ook voor nakomelingen die met liefde worden gemaakt en grootgebracht. Volgende maand komt het eerste kindje ter wereld: de dichtbundel van de Hengelose stadsdichter Fred van de Ven. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Hengelo. Kroost heeft zijn wortels in Twente en zal die afkomst niet verloochenen.

Toch zullen de boeken van deze nieuwe onderneming ook buiten de regio nog stof doen opwaaien. Meer informatie volgt binnenkort op deze site en op http://www.uitgeverijkroost.nl.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top