x

Wat zoek je precies?

Vorig jaar was ik voor het eerst op historische grond: bij de boom van Q en Q. Ergens in de bossen van ’t Gooi ligt deze plek waar in de jaren zeventig de beroemde jeugdserie werd opgenomen. Twee jongens, Wilbur Quant en Aristides Quarles van Ispen, maakten bij de boom een foto die het begin werd van een ongekend spannend avontuur.

Op 5 juni ga ik weer naar die plek. Nu met hoofdrolspeler Erik van ’t Wout (de ene Q) en zo’n 50 Q en Q-fans. Het is een tocht vol weemoed langs de meest aansprekende locaties van de tv-serie. Erik zal ons rondleiden en smakelijke anekdotes vertellen. En misschien dat ook Zaneck, de mysterieuze man met de Mercedes, nog langs komt.

Het idee voor deze dag is ontstaan door het overlijden van de andere Q (Martin Perels). Hij overleed enkele jaren geleden aan kanker. Zijn tegenspeler Erik van ’t Wout had hem in die periode daarvoor voor het eerst sinds lange tijd weer gezien en was geraakt door de dood van Martin. Ze deelden een bijzondere erfenis: nationale bekendheid door een serie die wekelijks door miljoenen werd bekeken. Het liefst wil Erik niet meer aan zijn Q en Q-verleden herinnerd worden, het heeft hem te vaak achtervolgd. Maar voor 5 juni maakt hij een uitzondering. Alle deelnemers aan de tocht betalen namelijk 75 euro, een bedrag dat bijna geheel ten goede komt aan de kankerbestrijding. Het wordt dus een bijzondere dag straks in ’t Gooi.

Voor wie mooie herinneringen bewaart aan toen en deze unieke nostalgische tour wil meemaken: er zijn nog een paar plekken vrij. Opgeven kan bij Fabian Daniluk: info@nostalgischrijden.nl.